2020-12-15 08:20:39• hírek • Szatmár.ro

Szeretetcsomagok pandémia idején is az Avram Iancu Általános Iskola diákjaitól

A szatmárnémeti Avram Iancu Általános Iskola VIII.C osztályos tanulói idén is részt vesznek az RMDSZ Nőszervezete által szervezett jótékonysági akcióban. Az eseményről Gardos Blanka pedagógus beszámolóját olvashatják.

"Még a járvány sem lehet ok arra, hogy ne varázsoljuk szebbé idén is a rászoruló gyerekek karácsonyát. Iskolánk tanulói ebben a nehéz helyzetben is fontosnak érezték, hogy szép ajándékos dobozokba csomagolják mindazt, amivel meg szeretnék lepni a kicsiket. Ennek szellemében ruhadarabok, tanszerek, játékok és édességek kerültek a cipősdobozokba. Diákjaink évről évre megfogalmazzák, hogy sokkal jobb adni, mint kapni. Az adományokat december 14-én adtuk le a Mihai Viteazu utcai székhelyen."


Az RMDSZ Szatmár megyei nőszervezete egyébként hosszas megbeszélés és egyeztetés után döntött úgy, hogy a járványhelyzet ellenére is megszervezi az évről évre mind nagyobb sikernek örvendő akcióját. „Olyan gyermekek a kedvezményezettek, akik a magyar anyanyelvüket őrzik, még akkor is, ha csak fakultatívan tudják tanulni az elszórványosodás miatt, s mellette szerényebb anyagi körülmények között élnek. Nekik akarunk örömet okozni. Idén a Máltai Szeretetszolgálat Lelén élő kis kedvezményezettjei is ott lesznek a megajándékozottak listáján az önök segítségével” – nyilatkozta a kezdeményezésről korábban Kereskényi Noémi, a városi nőszervezet elnöke.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: